Міненерго оголосило про підготовку нових тарифів на електрику з 1 серпня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго оголосило про підготовку нових тарифів на електрику з 1 серпня

Міненерго оголосило про підготовку нових тарифів на електрику з 1 серпня
Джерело:  online.ua

У Міністерстві енергетики розробили оновлення для тарифів на електроенергію разом з представниками Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Джерело: УНІАН

За оприлюдненими даними, до процесу опрацювання варіантів з підвищення тарифів долучалися також учасники ринку. Передбачається, що таке підвищення стане чинним вже з 1 серпня.

У міністерстві вже найближчим часом представлять нову модель спеціальних зобов’язань на ринку електроенергії, яким зокрема регулюються тарифи для простих споживачів.

“Щодо моделі спеціальних обов'язків на ринку електричної енергії та відповідно тарифів на електричну енергію повідомляємо, що зараз питання опрацьовується спільно з НКРЕКП і учасниками ринку”, - заявили у відомстві.

Водночас не уточнюється, які саме варіанти тарифних змін можуть бути запропонованими.

Підвищення тарифів на електрику

Нещодавно міністр енергетики Герман Галущенко оголосив, що згідно з новою моделлю, зниження тарифів торкнеться вразливих верств населення - тих, хто споживає до 100 кіловат-годин на місяць. Кількість цих людей сягає 41% він загальної кількості споживачів майже в 17 мільйонів домогосподарств.

Також передбачається підвищити тарифи для тих, хто споживає енергії більше за вказаний обсяг.

Очікується, що остаточний варіант змін у Міненерго оприлюднять наприкінці липня. У медіа відзначають, що споживачів можуть в цілому поділити на категорії:

  • які споживають від 100 до 300 кВт-год;

  • від 300 до 500 кВт-год;

  • понад 500 кВт-год на місяць.

Показники найвищого тарифу можуть сягати в майбутньому 3,5 гривні за кіловат-годину.

Наразі тарифи на електроенергію встановлено на рівні 1,68 гривні за кіловат-годину для всіх споживачів. До нещодавніх змін існував так званий пільговий тариф - перші 100 кіловат-годин рахувалися лише 0,90 гривні кожна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?