Кабмін попередив українців про нові потужні угоди з ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін попередив українців про нові потужні угоди з ЄС

Кабмін попередив українців про нові потужні угоди з ЄС
Джерело:  online.ua

Представники українського уряду планують укласти з Євросоюзом нові потужні угоди. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, згідно з домовленостями з Брюсселем, Київ отримає близько 60 мільйонів євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання уряду у середу, 30 вересня.

За його словами, йдеться про три спільні угоди.

"На сьогоднішнє засідання уряд спільно з ЄС підготував три нові угоди на загальну суму у 60 млн євро для допомоги малому і середньому бізнесу в контексті його екологізації для підтримки регіонів сходу України, а також для розвитку громадянського суспільства", - зауважив Шмигаль.

Він додав, сторони узгодять також проєкт документу про фінансування заходів "Кліматичний пакет для стабільної економіки в Україні". Згідно з цією угодою, близько 10 мільйонів євро спрямують на різноманітні заходи для розвитку ресурсно-ефективної та конкурентоспроможної економіки.

Третім запланованим проєктом угоди стала ініціатива з фінансування заходів для розвитку громадянського суспільства. Українська сторона отримає 30 мільйонів євро фінансової підтримки згідно з програмою ЄС "Міцні регіони". Області отримають ці розподілені кошти для ліквідації наслідків пандемії коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, вже 6 жовтня передбачається проведення саміту "Україна-ЄС", Київ на ньому представлятиме особисто президент Володимир Зеленський.

Український уряд раніше отримував пакети допомоги від Євросоюзу та інших партнерів для подолання потужної кризи, яка розпочалася разом з пандемією.

Як повідомляв ONLINE.UA, питання євроінтеграції для України наразі стоїть актуальніше, ніж раніше, стверджує президент Володимир Зеленський. У вівторок, 29 вересня, державний лідер провів відеоконференцію з депутатами Європарламенту, він подякував Брюсселю за стійку підтримку на різних напрямках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?