Кабмін попереджає про можливі кібератаки на українські веб-ресурси
Категорія
Технології
Дата публікації

Кабмін попереджає про можливі кібератаки на українські веб-ресурси

Кабмін попереджає про можливі кібератаки на українські веб-ресурси
Джерело:  online.ua

Фахівці з кібербезпеки, а також команда Кабінету міністрів попереджає, що у вівторок, 22 лютого, на українські веб-ресурси можуть здійснювати хакерські атаки.

Джерело: сайт  CERT-UA  і  Держспецзв'язку

Уряд заявив про ймовірні кібератаки на українські веб-ресурси

За словами представників урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, вони вже оприлюднили попередження про можливі кібератаки на веб-ресурси, що розміщуються в зоні .ua. Вдалося дізнатися, що їх кіберзлочинці можуть здійснити 22 лютого.

Держспецзв’язку закликає усіх українських громадян випадку будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем терміново інформувати команду CERT-UA за номерами телефону (044) 281-88-05 або (044) 281-88-25, або ж на .е-mail: [email protected].

Як стверджують українські фахівці, на сайті Raidforums було виявлене повідомлення, яке містить погрозу проведення кібератак 22 лютого, проте згодом обговорення там видалили.

Попередження про кібератаку (фото - скриншот)

У повідомленні йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на веб-сайти державного сектора, банківського сектора, сектора оборони. За цим повідомленням вбачається, що атаки повинні здійснити "дефейс" веб-ресурсів, що розміщуються в зоні .ua (deface означає стирати чи спотворювати – ред.), - йдеться в повідомленні.

Що відомо про останню масштабну кібератаку на Україну

19 лютого представники американської та британської влади офіційно заявили, що російські військові хакери стояли за серією масштабних кібератак типу DDoS, які ненадовго відключили українські банки та сайти уряду країни.

Росія любить залишатися в тіні та розраховує на тривалий процес атрибуції. На тлі цього ми швидко переходимо до визначення причин DDoS-атак, - заявили в США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?