Кабмін посилює в Україні карантинні обмеження на період свят
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін посилює в Україні карантинні обмеження на період свят

Кабмін посилює в Україні карантинні обмеження на період свят
Джерело:  online.ua

18 грудня глава МОЗ Віктор Ляшко офіційно повідомив, що в Україні вперше виявили новий штам коронавірусу Омікрон, який дуже швидко поширюється. У зв'язку з цим Кабінет міністрів на час новорічно-різдвяних свят має намір посилити карантинні обмеження.

Джерело: Телеграм-канал Михайла Радуцького

Уряд на різдвяні свята посилить вимоги карантину - що відомо

Очільник комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький попередив, що Кабмін, зокрема Міністерство охорони здоров'я, буде вводити додаткові запобіжні заходи після появи Омікрону.

За словами політика, нашій країні доведеться зіткнутися ще з однією хвилею пандемії коронавірусу. Він звернув увагу на те, що наскільки потужною і тривалою вона буде, залежатиме від самих українців, зокрема, від результатів вакцинальної кампанії.

Фото — unsplash.com

Представник ВРУ підкреслив, що важливо, аби свята не стали причино стрімкого збільшення кількості інфікованих.

Адже по всій країні розпочинаються новорічні та різдвяні масові заходи із великим скупченням людей: відкривають ярмарки, парки атракціонів, ковзанки. МОЗ посилює протиепідемічні вимоги проведення масових заходів, і, я вважаю, діє абсолютно правильно, – наголосив Михайло Радуцький.

Як стверджує нардеп, територія масового заходу має обов'язково бути огородженою, на вході встановлений пункт контролю, де у відвідувачів будуть перевіряти наявність сертифікату вакцинації, негативного результату тестування або довідки про одужання.

У регіонах червоної зони потрібно мати сертифікат про проведення двох щеплень, у жовтій – щонайменше одного. Для зменшення черг на вході МОЗ рекомендує нанести розмітку на відстані півтора метра від одного місця до іншого. Відвідувачам потрібно буде зачекати на вході, але всередині майданчика для святкування буде безпечно, - додає політик.

Він також нагадав, що залишаються чинними й вимоги попереднього року: усі відвідувачі та персонал компанії, яка проводить захід, повинні бути у масках, які щільно прилягають до обличчя, закриваючи ніс та рот.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?