Кабмін поставив крапку в суперечках про примусову вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін поставив крапку в суперечках про примусову вакцинацію

Кабмін поставив крапку в суперечках про примусову вакцинацію
Джерело:  online.ua

В українському уряді у вівторок, 14 вересня, виступили із заявою щодо відмови від будь-яких ініціатив із введення у державі обов’язкової антикоронавірусної вакцинації на тлі нової хвилі захворюваності.

Джерело: пресконференція прем’єр-міністра Дениса Шмигаля

За його словами, уряд передбачає лише впроваджувати певні мотиваційні програми для всеосяжної імунізації населення.

“Ми не плануємо вводити обов'язкову вакцинацію, це по-перше, заборонено в нашій країні. Але ми будемо мотивувати людей для того, щоб вони вакцинувалися, соціальною рекламою, різноманітними мотивуючими факторами. Зокрема, зараз ми не можемо вводити обов'язкову вакцинацію для конкретної людини, але ми можемо вводити обов'язок бути провакцинованим колективу навчального закладу”, - наголосив Шмигаль.

Він звернув увагу на безліч прикладів щодо батьківських комітетів, які ставлять питання адміністрації шкіл про частку вакцинованих педагогів, оскільки дбають про здоров’я своїх дітей.

“Це про відповідальність людей, зокрема, педагогів, медиків перед собою, своїми дітьми і колективами, де вони працюють. Краще підходити з цієї сторони і закликати до цієї відповідальності. Абсолютно переконаний, що абсолютна більшість людей в Україні саме так і підійдуть до процесу вакцинації”, - наголосив прем’єр-міністр.

Карантин в Україні

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з попередженням щодо переведення всієї України у “жовту зону” адаптивного карантину, що має відбутися вже незабаром.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, відповідне рішення буде ухвалено вже упродовж поточного тижня. Для цього водночас необхідне аналогічне рішення з боку експертів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ще раніше відповідне рішення трохи відтермінували на рівні уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?