Кабмін пролонгував адаптивний карантин в Україні до кінця року
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін пролонгував адаптивний карантин в Україні до кінця року

Кабмін пролонгував адаптивний карантин в Україні до кінця року
Джерело:  online.ua

В українському уряді у понеділок, 20 вересня, було ухвалено рішення про пролонгування режиму карантинних обмежень у країні до 31 грудня 2021 року.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

Уточнюється, що йдеться про чинний режим адаптивного карантину, а також режим надзвичайної ситуації, введений через пандемію коронавірусу COVID-19.

“Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди”, - цитує пресслужба заяву голови МОЗ Віктора Ляшка.

Він уточнив, що вже у вівторок, 21 вересня, заплановано засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за підсумками якого оголосять про терміни встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки. Таке рішення торкнеться всієї України без виключення.

У МОЗ нагадали, що жовтий рівень передбачатиме перш за все:

  • заборону на масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

  • заборону на більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;

  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

“Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування”, - звернули увагу в міністерстві.

Рішення щодо послуг виключно для людей з повної вакцинацією ухвалюватимуть лише власники закладів.
Одночасно з цим освітні установи працюватимуть у звичайному режимі за рівнем вакцинації персоналу до 80%. Йдеться про хоча б одне щеплення на момент роботи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?