Кузін назвав критичний епідемічний показник, яким стурбоване МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кузін назвав критичний епідемічний показник, яким стурбоване МОЗ

Кузін назвав критичний епідемічний показник, яким стурбоване МОЗ
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я станом на середину вересня 2021 року стурбоване через окремі епідемічні показники - перш за все головний санітарний лікар Ігор Кузін звернув увагу на критичність коефіцієнту виявлення коронавірусу.

Джерело: Liga.net

За словами посадовця, саме цими даними наразі занепокоєні на рівні відомства, оскільки вони вказують на наближення нової хвилі.

“Серед багатьох показників, які в нас використовують у межах адаптивного карантину, є один, який викликає найбільше занепокоєння, – коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Зараз він є критичним”, - пояснив Кузін.

Він наголосив, відповідно вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейського центру контролю й профілактики хвороб українська сторона має тримати показник на рівні 3%.

“Але зараз лише 3 із 25 регіонів можуть утримувати його на цій позначці. Більшість регіонів вже перейшла позначку в 3%, ми поступово наближаємося до 5%”, - попередив санітарний лікар.

Він додав, це говорить про поступове погіршення ситуації у відповідних регіонах наступними тижнями. Своєю чергою таке погіршення дозволяє говорити вже про посилення контролю за відстеженням контактних випадків.

Головним показником щодо остаточного початку нової епідемічної хвилі стане виявлення показників, які відповідають рівню “помаранчевої зони”.

“Перехід до помаранчевого якогось регіону – він означає, що вже відбувається певне навантаження на систему охорони здоров’я. Нова кількість випадків у багатьох країнах світу вже не є стартером для більш жорстких протиепідеміологічних заходів… Тому помаранчевий рівень є попереджувальним перед червоним, і ознакою того, що навантаження на систему ще контрольоване, але вже на межі резерву”, - констатував Кузін.

Одночасно він згадав, що на рівні МОЗ опрацювали вже маршрути шпиталізації хворих на коронавірус осіб, аби не допустити хаотичного розподілу їх серед “ковідними” лікарнями торік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?