У МОЗ попередили про переведення України у жовту зону обмежень
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про переведення України у жовту зону обмежень

У МОЗ попередили про переведення України у жовту зону обмежень
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з попередженням щодо переведення всієї України у “жовту зону” адаптивного карантину, що має відбутися вже незабаром.

Джерело: Liga.net

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, відповідне рішення буде ухвалено вже упродовж поточного тижня. Для цього водночас необхідне аналогічне рішення з боку експертів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Рішення комісії має бути гармонізованим зі змінами у постанові 1236, які регулюють обмеження або порядок роботи тих чи інших зон. Рішення про введення або перехід до іншої зони ухвалює виключно комісія. Таке рішення, найімовірніше, буде цього тижня”, - уточнив посадовець.

Згідно з поясненням, оновлені регуляції, пов’язані з ймовірними обмеженнями чи змінами у порядку в роботі державних установ, бізнесу чи суспільства в цілому, стане чинної через сім днів після відповідного згаданого рішення.

Україна також повернеться до режиму регулярних засідань ТЕБ і НС - представники влади та експерти збиратимуться раз на два тижні.

"Залежно від розвитку ситуації, можемо перейти на щотижневі засідання”, - додав Кузін.

Одночасно з цим головний санлікар нагадав, що наразі в українському уряді напрацьовують різноманітні механізми для життя суспільства в режимі обмежень - аналогічні рішення вже впроваджено у різних державах.

"Нові карантинні обмеження зараз відпрацьовуються. Україна наслідуватиме практику європейських країн. Вакцина захищає від важкого перебігу, ризику смерті. Тому працюємо над тим, щоб наблизити якість життя вакцинованих до більш звичного.

Перш за все, використовуватимемо механізм цифрових сертифікатів. У постанові він буде деталізуватись, і ми розумітимемо, які сертифікати, з яким терміном придатності, як мають бути згенеровані, що робити, якщо у вас немає смартфона чи є інші проблеми з генерацією сертифікату”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?