Українців попередили про початок погіршення ситуації з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців попередили про початок погіршення ситуації з коронавірусом

Українців попередили про початок погіршення ситуації з коронавірусом
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді у вівторок, 7 вересня, виступили з попередженням щодо темпів поширення коронавірусу COVID-19, який у цей день вже почав суттєво погіршувати епідемічні показники у регіонах.

Джерело: УНІАН

За словами голови комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, наразі найбільш небезпечними стали Вінницька, Львівська та Чернівецька області.

Він уточнив, що в цілому ситуація потроху “дійсно погіршується”. Україна наблизилася до входження у “жовту зону” адаптивного карантину. Незабаром також може бути введено обмеження “помаранчевого” рівня у регіонах, які мають найбільші проблеми з епідемічними показниками.

Радуцький звернув увагу на численні випадки ігнорування карантинних обмежень, про них необхідно стійко нагадувати населенню. На погоджувальній раді він звернувся до парламентського спікера Дмитра Разумкова стосовно цієї необхідності про регулярні попередження, зокрема й на адресу народних депутатів.

Представник комітету вказав на також стару проблему. пов’язану з вакцинацією. Немає жодної нестачі препаратів, однак безліч громадян України не бажають отримувати відповідні щеплення.

На тлі такої ситуації Радуцький звернувся із закликом до нардепів, які ризикують вкрай необережно оголошувати “власну думку” стосовно кампанії з вакцинації в різноманітних ефірах телеканалів.

Коронавірус в Україні

У столиці та в трьох українських областях кількість зафіксованих випадків коронавірусу не відповідає нормі, яка зумовлює перебування у “зеленій зоні”. Згідно зі встановленими нормами для регіону «зеленої» зони, має бути не більше 75 хворих на 100 тисяч населення.

Водночас у Львівській, Луганській та Полтавській областях спостерігається висока динаміка рівня госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, яка для "зеленої" зони має становити 50% та менше.

Зокрема, станом на 4 вересня рівень госпіталізацій в Луганській області становив 97,2%, Полтавській – 64,5%, Львівській – 53,8%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?