Київ та три області можуть вийти із “зеленої” зони карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ та три області можуть вийти із “зеленої” зони карантину

Київ та три області можуть вийти із “зеленої” зони карантину
Джерело:  online.ua

У столиці та в трьох українських областях кількість зафіксованих випадків коронавірусу не відповідає нормі, передбаченій для "зеленої" зони. Наразі, станом на 5 вересня 2021 року всі області України знаходяться в «зеленій» зоні адаптивного карантину.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я.

Так, згідно зі встановленими нормами для регіону «зеленої» зони, має бути не більше 75 хворих на 100 тисяч населення.

Станом на 4 вересня рівень захворюваності на COVID-19 перевищено у:

  • Чернівецькій області – 169 хворих;

  • Луганській області – 135;

  • місті Київ – 107;

  • Херсонській області – 85.

Водночас у Львівській, Луганській та Полтавській областях спостерігається висока динаміка рівня госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, яка для "зеленої" зони має становити 50% та менше.

Зокрема, станом на 4 вересня рівень госпіталізацій в Луганській області становив 97,2%, Полтавській – 64,5%, Львівській – 53,8%.

Нагадаємо, що наразі в Україні діє адаптивний карантин – країна поділена відповідно до епідеміологічної ситуації на «зелену», «жовту», «помаранчеву» й «червону» зони. У «зеленій» зоні найслабші карантинні обмеження, а в «червоній» – найбільш суворі. На даний момент вся Україна офіційно в “зеленій” зоні.

Коронавірус в Україні

Нагадаємо, станом на ранок 5 вересня, в Україні зафіксовано 1379 нових підтверджених випадків Covid-19. З них у дітей – 102, медпрацівників – 28. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 297 534 осіб. Також за минулу добу було госпіталізовано 899 осіб, смертельних випадків – 17, одужало – 407 осіб.

За минулу добу в Україні вакцинувалися 69260 людей. Наразі одну дозу отримали 20430 людей і ще 48830 – повністю імунізовані. Вакцинацію здійснювали силами 587 мобільних бригад з імунізації, 1642 пунктів щеплення і 365 центрів вакцинації. Від початку вакцинальної кампанії в Україні проведено усього 9 747 714 щеплень.

Читайте також:

  • Кількість хворих на коронавірус в Україні 5 вересня знизилася вдвічі.

  • США прислали Україні інноваційні ліки від COVID-19.

  • У Зеленського відреагували на скандал з примусовою вакцинацією від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?