МОЗ звернулося до Кабміну щодо посилення карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ звернулося до Кабміну щодо посилення карантину в Україні

МОЗ звернулося до Кабміну щодо посилення карантину в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я наголосили у вівторок, 7 вересня, що ініціювали клопотання до керівництва Кабінету міністрів з приводу посилення карантинних обмежень до рівня “жовтої зони”.

Джерело: Україна 24

За словами міністра Віктора Ляшка, перш за все йдеться про зміну рівня епідемічної небезпеки, однак це автоматично передбачатиме більш жорсткі обмеження.

“У нас відбулося кілька урядових зустрічей і нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з зеленого рівня епідемічної небезпеки в жовтий.

Ми від МОЗ подали клопотання до Кабміну, поточного тижня відбудеться комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І швидше за все, з наступного понеділка Україна перейде на жовтий рівень епідемічної безпеки. Відповідно, будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для жовтого рівня і стосуються в основному масових заходів”, - пояснив міністр.

Він додав, відповідно до постанови уряду “жовтий рівень” небезпеки впроваджують одночасно на території всієї України. У разі оцінки ситуації в окремих регіонах на рівні “помаранчевого” чи “червоного” відбувається регіональний розподіл на зони. Утім. наразі відповідних показників немає у жодній з областей.

Одночасно з цим представники фракції “Слуга народу” у Верховній Раді заявили, що планують “напівформально” звернутися до Кабінету міністрів, оскільки хочуть отримати до кінця тижня інформацію про ймовірне введення локдауну.

“Як це буде, більш предметно щоб міністр нам це озвучив. Тому що головний санітарний лікар - з числа людей жорстких, системних, які не дають відповіді на всі запитання, а потрібно, щоб бізнес дійсно розумів, як він працюватиме”, - додав заступник лідера фракції Олександр Корнієнко.

Також серед питань до уряду будуть інші - наприклад, опалення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?