У МОЗ раптово відклали посилення карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ раптово відклали посилення карантину в Україні

У МОЗ раптово відклали посилення карантину в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я оголосили про відкладення планів з посилення рівня карантинних обмежень до “жовтої зони”, для чого було передбачено звернення до уряду.

Джерело: УНІАН

За словами міністра Віктора Ляшка, в цілому ж це не означає повну відмову від введення посиленого режиму протиепідемічних обмежень.

“Прийнято рішення, що "жовтий" рівень епідемічної небезпеки ми введемо після того, як запропоновані МОЗ зміни будуть прийняті в уряді. Зараз ми за цей тиждень пройшли узгодження з усіма центральними органами виконавчої влади і відпрацьовуємо юридичні правки з Міністерством юстиції. І як тільки буде висновок Мін'юсту, ми будемо просити прем'єра скликати позачергове засідання уряду, щоб розглянути питання внесення змін до постанови про адаптивний карантин”, - пояснив він.

Міністр зауважив, чинності відповідне рішення набуде виключно через тиждень після підтвердження його на рівні Кабінету міністрів.

“І тоді будуть всі підстави Національної комісії ТЕБ і НС зібратися й оголосити на території України "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. А "червоний" рівень епіднебезпеки буде встановлюватися для певної конкретної області”, - уточнив Ляшко.

Посилення карантину в Україні

Раніше Ляшко наголошував, що незабаром Україна повністю перейде до “жовтої зони” обмежень відповідно погіршенню епідемічної ситуації в цілому. Йдеться про додаткові обмеження перш за все у проведенні масових заходів

Утім, одночасно з цим немає передумов для серйозного посилення карантину - до “червоної зони” зокрема. Такої ситуації наразі немає у жодному з регіонів держави.

Своєю чергою за словами голови комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, наразі найбільш небезпечними стали Вінницька, Львівська та Чернівецька області.

Він уточнив, що в цілому ситуація потроху “дійсно погіршується”. Україна наблизилася до входження у “жовту зону” адаптивного карантину. Незабаром також може бути введено обмеження “помаранчевого” рівня у регіонах, які мають найбільші проблеми з епідемічними показниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?