Науковці попередили Україну про нове загострення щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Науковці попередили Україну про нове загострення щодо коронавірусу

Науковці попередили Україну про нове загострення щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Національній академії наук виступили з негативним прогнозом щодо захворюваності на коронавірус - статистика щодо хворих буде стійко погіршуватися наступними тижнями.

Джерело: НАН

За висновками експертів, вже до 24 вересня показники добового зростання нових випадків сягатиме 6 тисяч. Така епідемічна ситуація пов’язана перш за все з кількістю свят, теплими днями без жодних опадів, а також низкою інших факторів, що провокувала велику щільність контактів поміж людьми.

У НАН проаналізували показники за період з 6 липня до 31 серпня, а новий прогноз також базується на статистиці після 17 травня через динаміку захворюваності на COVID-19.

“Темпи поширення епідемії в Україні суттєво прискорилися за останні два тижні. Період подвоєння кількості нових виявлень зменшився до двох тижнів. Основні епідемічні параметри (кількість нових виявлень, смертей та госпіталізацій), які ще два тижні тому були подібними до тогорічних, продемонстрували випереджальне зростання”, - заявили науковці.

Уточнюється, що середня кількість нових випадків коронавірусу вже сягнула 3 тисяч на добу. Це говорить про збільшення вдвічі вже за двотижневий період. Одночасно з цим показник летальності досягнув 58 на добу упродовж останнього тижня - це говорить про зростання за пів місяця на 41%.

Згідно з оновленим прогнозом передбачається, що середні показники будуть наступними:

  • 3638 упродовж тижня 15–21 вересня 2021 року;

  • 5208 упродовж тижня 22–28 вересня 2021 року.

Летальність коронавірусу трохи знизилася - з 3% до 2,5%. Це своєю чергою пов’язане з динамікою даних про вікову структуру хворих - почався новий навчальний рік.

“Високою лишається частка дітей серед госпіталізованих хворих, хоча вона і не продемонструвала зростання з початком вересня. Водночас, із початком місяця суттєве зростання продемонструвала частка виявлених випадків хвороби серед дітей, яка перевищила 10% і стала максимальною за весь час спостережень, що зумовило відновлення падіння середнього віку хворих”, - пояснили фахівці.

Головними локаціями спалахів наразі вони оцінили західні регіони України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?