Кабмін розкрив плани щодо закриття збиткових шахт по Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін розкрив плани щодо закриття збиткових шахт по Україні

Кабмін розкрив плани щодо закриття збиткових шахт по Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві енергетики передбачають закрити всі збиткові шахти упродовж наступного десятиріччя. Найближчими роками водночас уряд планує мінімізувати дотації відповідних підприємств з державного бюджету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступниці міністра Ольги Буславець.

За її словами, наразі в Україні розроблюють стратегію остаточного переходу виключно на прибуткові підприємства.

"За концепцією вже завершуються всі погоджувальні процедури. Вона передбачає, що збиткові шахти будуть закриті протягом 10 років, мінімізація дотування галузі з держбюджету відбудеться в найближчі роки", - пояснила Буславець.

Вона оголосила, що уряд передбачає до 2070 року повністю відмовитися від викопного палива в Україні. Утім, цей процес повинен тривати поступово, без жодної шкоди для економіки й робітників у галузі енергетики.

"Необхідно потурбуватися, щоб ніхто не залишився позаду — такий девіз справедливої трансформації вугільної галузі, закладений в Європейському "зеленому" курсі. Також має відбутися і у нас", - додала заступниця міністра.

Вона резюмувала, в Україні необхідно водночас стимулювати розвиток нових бізнесів у вугільних регіонах.

Як повідомляв ONLINE.UA, світовий ринок нафти зазнав чималих втрат через кризу, спровоковану пандемією коронавірусу COVID-19. Експерти Організації країн-експортерів нафти оголосили про скорочення світового добового попиту на 9,8 мільйона барелів.

На початку 2020 року експерти організації виступили із прогнозом про зростання глобальної економіки на рівні 3,1%, світовий попит на нафту збільшився б до 100,98 мб/добу з наявних у 2019-му 99,77 мб/добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?