Кабмін скасував податки на імпорт генераторів та акумуляторів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін скасував податки на імпорт генераторів та акумуляторів

Кабмін скасував податки на імпорт генераторів та акумуляторів
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України прийняв рішення скасувати податки на ввезення електрогенераторів, трансформаторів, акумуляторів, електродвигунів, газогенераторів, водонагрівачів, обігрівачів та іншого важливого обладнання для проходження опалювального сезону.

Джерело: премʼєр-міністр Денис Шмигаль

Уряд скасував податок на електрогенератори

Шмигаль повідомив, що це рішення про скасування сплати ПДВ та ввізного мита наповнить ринок дефіцитним обладнанням та знизить ціни.

Опалювальний сезон розпочався, попри обстріли, диверсії, кібератаки, які вчиняє росія. Майже 60% усіх об’єктів по країні вже підключені до тепла. Південні регіони підключають повільніше, але цей процес там теж розпочато.

Шмигаль додав, що у п’яти областях рівень підключення до тепла становить більш ніж 85%, а ще у двох регіонах він уже сягнув 100%.

Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?