У Кабміні прогнозують масштабне падіння доходів РФ у 2023 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні прогнозують масштабне падіння доходів РФ у 2023 році

У Кабміні прогнозують масштабне падіння доходів РФ у 2023 році
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозами очільника Міністерства енергетики Германа Галущенка, доходи Російської Федерації у наступному році впадуть щонайменше на 40% через початок дії нафтового ембарго Європейсього союзу. За його словами, це стане новим цвяхом в домовину російської воєнної економіки.

Джерело: Фейсбук-сторінка Германа Галущенка

У 2023 році доходи РФ впадуть щонайменше на 40%

Міністр звертає увагу на те, що 2 вересня члени Групи семи офіційно оголосили про готовність терміново впроваджувати обмеження на ціну російської нафти та нафтопродуктів.

Початок дії нафтового ембарго ЄС зменшить нафтогазові доходи рф щонайменше на 40% у 2023 році. Це, в свою чергу, призведе до скорочення видобутку нафти приблизно на 20% вже на початку наступного року, – прогнозує український міністр.

Він також звернув увагу на те, що реалізація рішення щодо обмеження цін буде узгоджуватися з графіком шостого пакета санкцій офіційного Брюсселю, який передбачає встановлення ембарго на нафту – з 5 грудня, на нафтопродукти – з 5 лютого.

Як вважає Герман Галущенко, залежність країни-агресорки від експорту нафти є очевидною, адже у другому кварталі 2022 року її нафтогазові доходи склали близько половини надходжень до бюджету. А нещодавні високі ціни на нафту наповнювали казну РФ навіть попри зменшення обсягів продажу, однак вже зараз ця тенденція змінюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?