Кабмін відтермінував формування реєстру олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін відтермінував формування реєстру олігархів

Кабмін відтермінував формування реєстру олігархів
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України переніс термін формування реєстру олігархів. Також до грудня 2023 року відтерміновано розробку законопроєкту про лобістську діяльність та пов'язані з нею корупційні ризики.

Джерело: розпорядження уряду №177

Зміна дати набуття чинності реєстру олігархів

Затвердження положення про реєстр олігархів, порядок формування та ведення реєстру замість квітня 2022 року має відбутися "через три місяці з дня опублікування висновку Венеціанської комісії".

У розпорядженні уряду №177 йдеться про те, коли буде встановлено строк, порядок формування і ведення цього реєстру.

Зміни будуть внесені до Закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів)".

Відповідальними за формування реєстру олігархів є РНБО та Міністерство юстиції України.

Також Кабмін ухвалив новий термін розробки законопроекту про лобістську діяльність та пов'язані з нею корупційні ризики. Термін відклали на рік - з грудня 2022 року на грудень 2023 року.

Що таке реєстр олігархів

Реєстр олігархів - це база даних осіб, які підпадають під визначення "олігарх", із обґрунтуванням такого внесення у самій базі даних.

Планована база даних є інструментом внутрішнього апарату РНБО із обмеженим колом осіб, які мають доступ до відомостей щодо паспортних даних, статків осіб, їхнього безпосереднього майна, та вказівки бенефіціарності у певних бізнес ланцюгах.

У червні 2022 року Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів, порядок його формування та ведення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?