Кабмін затвердив нове правління Нафтогазу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив нове правління Нафтогазу

Кабмін затвердив нове правління Нафтогазу
Джерело:  online.ua

На сьогоднішньому засіданні Кабмін вніс зміни до правління НАК "Нафтогаз України", звільнивши двох членів, які там залишалися, і призначивши чотирьох.

Джерело: Facebook-профіль Юлії Ковалів 

Зокрема, припинили повноваження членів правління НАК "Нафтогаз" Сергія Переломи та Ярослава Теклюка. Натомість обрано членами правління "Нафтогазу" Маврикія Калугіна, радника голови правління з питань видобутку газу; Владислава Воловика, радника голови правління; Олену Бойченко, директора з Управління персоналом та соціальної політики "Групи Нафтогаз"; Романа Чумака, голову казначейських операцій "Групи Нафтогаз" - начальника казначейського департаменту.

Реакція на відставки США

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що керівництво Державного департаменту США висловило занепокоєння через попередню відставку трьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз". Окрім того, команда американського лідера Джо Байдена закликала українську владу врегулювати це питання, враховуючи принципи корпоративного управління.

"Ми глибоко занепокоєні поточною кризою в управлінні Нафтогазу, включно з відставкою 8 вересня незалежних членів наглядової ради", — наголосив представник американського дипломатичного відомства.

 Лист Юрія Вітренка прем'єр-міністру

А нещодавно очільник НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко написав листа на адресу прем'єра Дениса Шмигаля з проханням взяти на себе повноваження наглядової ради компанії, яка виявилася нездатною виконувати свої звичні функції після звільнення трьох незалежних членів.

На початку цього сезону три члени наглядової ради "Нафтогазу" пішли у відставку через загострення суперечностей, пов'язаних з тим, що компанію очолює Юрій Вітренко.

Нещодавні рішення Нафтогазу і оцінки експертів щодо затвердження директора компанії

  • Через зростання світових цін на газ і запровадження фіксованих тарифів в Україні у "Нафтогазу" істотно зросли витрати та впали доходи. Через це компанії потрібно додатково 123 млрд гривень, про що НАК повідомив прем'єр-міністру. Майже третина від цієї суми потрібна, щоб закупити газ на зиму.

  • З 1 жовтня 2021 року Нафтогаз введе новий тарифний план "Комфортний сезон" для побутових споживачів. Ціна в ньому встановлена на рівні 7,96 грн за кубометр газу. Платити можна помісячно, рівномірними частинами.

  • Кілька днів тому видання Oilpoint звернулося до профільних експертів та учасників ринку з питанням: наскільки затвердження головного виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Отто Ватерландера відповідають дійсності. За даними видання Oilpoint, більшість озвучених Ватерландером тез неправдиві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?