Кабмін зробив оголошення про запуск режиму paperless в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін зробив оголошення про запуск режиму paperless в Україні

Кабмін зробив оголошення про запуск режиму paperless в Україні
Джерело:  online.ua

Україна повністю перейде в режим paperless через три місяці. Вже до грудня жоден державний орган не зможе більше вимагати паперові документи чи довідки, оскільки вся інформація буде доступна в електронних реєстрах.

Джерело: Facebook прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль

Глава Кабміну нагадав, що президент України Володимир Зеленський вже підписав відповідний закон. Він спрямований на суттєве збільшення кількості електронних послуг в країні і запобігання корупції.

"Завдяки режиму "без паперів" кількість е-послуг істотно збільшиться, а корупційна складова - буде остаточно знищена. Мінціфри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на прийняття рішень", - зазначив Шмигаль.

Запуск режиму paperless в Україні

Український глава Володимир Зеленський ще в травні анонсував, що з 24 серпня 2021 року Україна перейде в режим "без паперів". Він пообіцяв, що в Україні держоргани невдовзі не будуть більше вимагати "ніяких довідок, виписок або інших нескінченних папірців" від українців для надання будь-якої держпослуги.

Зеленський нагадував, що до "діджитал революції" в Україні громадянам доводилося платити хабарі чиновникам і проходити десятки кабінетів, щоб домогтися держпослуги. Тепер же потрібно буде платити тільки за інтернет.

Які функції доступні українцям в Дії

Державний портал "Дія" доступний українцям вже другий рік. На сьогоднішній день громадяни України завдяки порталу "Дія" можуть користуватися цифровими паспортами, оформляти безліч держпослуг, вчитися і отримувати ще десятки унікальних електронних послуг.

Нещодавно в додатку з'явилися нові послуги:

  • зміна місця реєстрації онлайн

  • Дія.Підпіс, яка дозволяє отримувати всі послуги онлайн зі смартфона

  • онлайн-реєстрація ФОП

Найближчим часом планується запуск в Дії електронних лікарняних листів і податкових онлайн-послуг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?