Кадиров заявив, що у Чечні немає геїв
Категорія
Світ
Дата публікації

Кадиров заявив, що у Чечні немає геїв

Кадиров заявив, що у Чечні немає геїв

Лідер Чечні Рамзан Кадиров прокоментував заяви щодо затримань в республіці сотень людей, запідозрених у гомосексуальності, та заявив що "в чеченському суспільстві немає явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.

5 травня Кадиров зазначив, що заяв про утиски людей з нетрадиційною орієнтацією не надходило.

"Якщо Захід від нас в ультимативній формі вимагає прийняти їх правила, щоб чоловіки одружувалися з чоловіками, а жінки з жінками, всиновлювали дітей, вчили їх цього ж, то це для нашого народу є неприйнятним", – сказав Кадиров.

Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

При цьому глава Чечні висловив готовність тісно співпрацювати з уповноваженим з прав людини Тетяною Москальковою щодо перевірки повідомлень про порушення прав людей з нетрадиційною орієнтацією у республіці.

Як повідомляв, 5 травня президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував інформацію щодо ситуації в Чечні, де нібито затримали вже сотню геїв, та навіть вбили декількох. Російський лідер пообіцяв посприяти перевірці інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?