Калініна здолала росіянку на шляху до фіналу Italian Open-2023
Категорія
Спорт
Дата публікації

Калініна здолала росіянку на шляху до фіналу Italian Open-2023

Калініна здолала росіянку на шляху до фіналу Italian Open-2023
Джерело:  online.ua

Перемогою українки Ангеліни Калініної над російською тенісисткою Веронікою Кудерметовою стартувала стадія 1/2 фіналу престижного турніру в Римі.

Джерело: результат поєдинку

Калініна здолала росіянку на шляху до фіналу Italian Open-2023

З перших розіграшів опонентки трималися поруч. Ані росіянка, ані Калініна не хотіла дарма ризикувати, тож зосередилися для початку на власних подачах. Цікавіше стало в середині першого сету, коли конкуренція всерйоз загострилася. У шостому геймі Кудерметова ледь не оформила брейк.

Утім, українська тенісистка нівелювала всі 5 (!) спроб суперниці здобути очко на своїй подачі. А далі завдала удар у відповідь. Калініна не просто оформила брейк, вона виграла подачу Кудерметової "під нуль" і здобула стратегічну перевагу. Згодом вони обмінялися брейками.

Та попереднє досягнення дозволило українці холоднокровно закрити партію на власній подачі. Старт же другого сету розгорнувся за схожим сценарієм. Розпочали на рівних, а далі нейтральна росіянка проґавила випад Калініної у п'ятому геймі. Після цього уродженці Нової Каховки було достатньо взяти "своє".

Однак, із цим завданням Калініна не впоралася. Кудерметова спромоглася на брейк у десятому геймі (5:5), вигравши очко "всуху". А потім двічі поспіль повторила цей трюк. Довелося принциповим суперницям грати вирішальну партію.

Як Калініна здобула перемогу

Розгнівана Калініна взялася до справи відразу. Однаково вдало граючи на власній і чужій подачах, вона за якихось 26 хвилин вже вела з рахунком 4:0. Розгубити такий гандикап тенісистка рівня українки права не мала. Вона дозволила Кудерметовій уникнути розгрому та спокійно закрила сет і матч.

Отже, Калініна вперше за час виступів у професіоналах гратиме у фіналі турніру-"тисячника". Суперниця української тенісистки визначиться в протистоянні казашки Рибакіної та латвійки Остапенко. Вирішальний матч відбудеться 20 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?