Канада допоможе Україні вирішити проблему експорту зерна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канада допоможе Україні вирішити проблему експорту зерна

Канада допоможе Україні вирішити проблему експорту зерна
Джерело:  online.ua

Канадський лідер Джастін Трюдо заявив, що його команда допоможе офіційному Києву розробити варіанти того, як експортувати українське зерно для підтримки глобальної продовольчої безпеки.

Джерело:  Reuters

Канади пообіцяла Україні допомогти вирішити проблему експорту зерна

За словами Джастіна Трюдо, близько 25 мільйонів тонн зерна застрягли в Україні і не можуть бути експортовані через проблеми з інфраструктурою та заблоковані чорноморські порти.

Ми знаємо, що люди у всьому світі голодуватимуть через дії Росії... В Україні є зерно, яке очікує на відправку. Ми повинні переконатися, що Росія не перешкоджає тому, щоб зерно, якого потребує світ, потрапило у світ, - наголосив канадський лідер.

Українська влада робить все можливе, щоб здійснювати експорт через західний кордон та через порти на річці Дунаї. На переконання Трюдо, це наразі можна розглядати як частину рішення. За його словами, наразі Київ та Оттава активно розглядають декілька шляхів.

Під час неоголошеного візиту в Україну Трюдо після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у неділю заявив, що Канада надасть 25 мільйонів доларів для Всесвітньої продовольчої програми ООН у рамках зусиль із забезпечення продовольчої безпеки. Канада також зніме торговельні мита на весь український імпорт на наступний рік, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?