Канада надає 120 млн доларів кредиту для підтримки економіки України на тлі російської агресії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канада надає 120 млн доларів кредиту для підтримки економіки України на тлі російської агресії

Канада надає 120 млн доларів кредиту для підтримки економіки України на тлі російської агресії
Джерело:  online.ua

Через ймовірне вторгення Росії, Канада надасть Україні кредит в 120 млн канадських доларів (близько 100 млн дол. США).

Джерело: пресреліз у ряду Канади

Канада допоможе Україні кредитом

Міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан повідомив, що Україна отримає від Канади кредит на підтримку економіки.

Українці можуть завжди розраховувати на підтримку Канади. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку та провести реформи урядування. Я схвалив цей кредит, аби підтримати спроможність України реагувати на потреби населення на тлі агресивних російських дій, - сказав Саджан.

Він також додав, що цей кредит “лише один з кроків у допомозі в досягненні безпечного майбутнього для українців” та що він продовжить шукати шляхи допомоги Україні.

У міністерстві уточнили, що кредит назначається для “підтримки економічної стійкості країни та реформ урядування”.

Українці завжди можуть розраховувати на те, що Канада буде поряд, коли це необхідно. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку й допомогти прискорити реформи управління. Я санкціонував цю запропоновану позику, щоб підтримати спроможність України реагувати на потреби свого населення в умовах агресивних дій Росії. Це лише один крок у побудові безпечного майбутнього для українців, і я й надалі шукатиму способи підтримати Україну, - сказав Саджан.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо сказав, що Росія намагається дестабілізувати Україну економічно.

Росія прагне дестабілізувати Україну, в тому числі й економічно. Цей кредит допоможе підтримати економічну стійкість України, - сказав Трюдо.

Також в канадському уряді закликали Росію до деескалації та вступу до змістовного діалогу.

Джастін Трюдо (фото - flickr.com)

Канада надасть Україні озброєння

Раніше очільниця МЗС Канади Мелані Жолі сказала, що в Оттаві питання про надання Україні зброї обговорюється.

Ми чули чіткі запити з боку української влади, і багато посадовців тут нагадували про це прохання. Ми знаємо, що наша роль у цьому контексті важлива, тож розглядаємо варіанти і будемо оперативно приймати рішення, – зазначила Мелані Жолі.

Також очільниця МЗС Канади підкреслила, що Росія проводить кампанію по дезінформації та пропаганди проти України.

Наш меседж є дуже чітким – зосередження Росією збройних сил навколо України є неприйнятним, Росія є агресором, і ми стоїмо пліч-о-пліч з українцями, – наголосила Жолі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?