Канада підтримує вступ України в НАТО, але є умова
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада підтримує вступ України в НАТО, але є умова

Канада підтримує вступ України в НАТО, але є умова
Джерело:  online.ua

10 червня український лідер Володимир Зеленський та канадський прем'єр Джастін Трюдо ухвалили декларацію, у якій Канада підтримала набуття членства України в НАТО, однак лише тоді, коли "дозволять умови".

Джерело:  ОПУ

Канада готова підтримати вступ України в НАТО

Джастін Трюдо звертає увагу на те, що у межах Альянсу Україна має право обирати власні заходи безпеки.

Окрім того, він додав, що офіційна Оттава продовжує концентрувати свої зусилля на невідкладній підтримці для зміцнення здатності нашої країни до самооборони.

В ухваленому Володимиром Зеленським та Джастіном Трюдо документі йдеться про те, що Канада повністю підтримує Раду Україна – НАТО як майданчик для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї, відповідно до Бухарестської декларації.

Канада підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови. Україна та Канада з нетерпінням очікують на розв’язання цих питань на Саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року, – зазначається в підписаній декларації.

Що відомо про потенційний вступ України в НАТО

Станом на 10 червня 2023 року команда українського лідера Володимира Зеленського підписала схожі декларації з 20 країнами НАТО

Що важливо розуміти, не всі члени блоку виступають за швидкий вступ України до Альянсу.

Деякі погодилися лише повторити офіційну позицію Альянсу про те, що Україна має євроатлантичне майбутнє і колись у майбутньому вступить до НАТО.

Не можна також не згадати про те, що під час турне до європейських столиць у травні Володимир Зеленський ухвалив декларації з підтримкою членства України в НАТО з лідерами Італії, Німеччини та Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?