Канада відмовилась пускати до себе жителів ОРДЛО з російськими паспортами
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада відмовилась пускати до себе жителів ОРДЛО з російськими паспортами

Канада відмовилась пускати до себе жителів ОРДЛО з російськими паспортами

Канада не пускатиме до себе громадян України, які прибувають з російськими паспортами. Про це йдеться у заяві канадського МЗС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

У зверненні, яке опубліковано на сайті Міністерства закордонних справ Канади, підтверджується незмінність політики підтримки суверенітету України.

«Канада також здійснює конкретні дії проти триваючої російської агресії в Україні і засуджує рішення Росії щодо видачі російських паспортів українським громадянам на Донбасі. З цього дня Канада здійснить дії, аби гарантувати, щоб ці паспорти не могли бути використані для подорожі в Канаду», – йдеться у заяві.

Як відомо, 24 квітня російський президент Володимир Путін підписав указ про спрощену видачу паспортів РФ жителями окупованого Донбасу.

Через кілька днів, 27 квітня, Путін заявив, що він збирається спростити процедуру отримання російського громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на територіях ДНР та ЛНР.

Нагадаємо, що президент України, перебуваючи зараз з офіційним візитом у Канаді, розповів про повернення Криму та Донбасу. Також під час переговорів у Торонто було оголошено, що Канада готова спростити візовий режим для окремих категорій громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?