Канцлер Австрії жорстко розкритикував Путіна під час публічної дискусії
Категорія
Політика
Дата публікації

Канцлер Австрії жорстко розкритикував Путіна під час публічної дискусії

Канцлер Австрії жорстко розкритикував Путіна під час публічної дискусії
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц публічно визнав, що розчарований стрімким погіршенням відносин між Росією та Європейським Союзом. Він звернув увагу на те, що чимало членів блоку були зацікавленні у їх налагодженні, однак офіційний Брюссель все-таки був вимушений запровадити санкції через неприйнятну поведінку російської влади.

Джерело: "ЄП"

Курц пояснив Путіну, чому Відень підтримує санкції ЄС

Своїми думками з цього приводу канцлер Австрії поділився на Петербурзькому міжнародному економічному форумі під час дискусії з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Курц навіть не приховував, що його розчаровує стан відносин з офіційною Москвою. За словами політика, він мав надію, що російський президент вирішить конфлікт з Україною, і це, у свою чергу, відкриє шлях до повернення до нормальних відносин з Росією.

"На жаль, в останні роки, коли я був главою МЗС і став канцлером, не прийшло жодних позитивних змін. Навпаки – зберігався рівень напруги і навіть відбулися подальші погіршення", - наголосив Себастьян Курц.

Як стверджує австрійський канцлер, головна ціль Австрії – зробити свій внесок, щоб ескалація знизилась. Проте його країна та Євросоюз повинні реагувати, коли бачать кроки, які суперечать міжнародному праву.

"Ми підтримуємо санкції, які запровадив ЄС, бо Росія поводилась всупереч міжнародному праву. Але ми сподіваємося на можливість дипломатичним шляхом вирішити цю кризу (конфлікт на Донбасі. – Ред.) задля відновлення хороших відносин. У цьому були б зацікавлені всі держави, але також усі люди в Росії, Україні і ЄС", - зазначив лідер Австрії.

Що цікаво, попри всю свою нищівну критику, Курц позитивно оцінив російську вакцину "Спутник V" і подякував Путіну за активну боротьбу з коронавірусом.

"Немає ніякого значення, звідки ця вакцина - з Китаю, Америки, Росії чи ЄС. Кожен успіх в боротьбі проти коронавірусу - це успіх усього світу. Ми переможемо тільки тоді, коли вакцина буде доступна по всьому світу", - стверджує Курц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?