Путін звернувся до України з пропозицію стосовно газу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін звернувся до України з пропозицію стосовно газу

Путін звернувся до України з пропозицію стосовно газу
Джерело:  online.ua

4 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що його команда планує протягом наступних 10 років наростити постачання газу в Європу на 50 млрд кубометрів. Як стверджує президент РФ, Москва розглядає можливість завантажувати ГТС України у майбутньому навіть після завершення терміну дії нинішнього контракту на транзит, однак потрібно, щоб на цю пропозицію погодилася команда Володимира Зеленського.

Джерело: "РБК"

Путін озвучив нову пропозицію Україні щодо газу

"У нас є контракт з Україною щодо прокачування нашого газу. Ми протягом найближчих 5 років будемо прокачувати до 40 млрд куб. метрів. У кращі роки прокачували до 200 млрд куб. метрів. Були б нормальні відносини і прокачували б значну частину через Україну, але там же проблеми створюються і навіть не в сфері політики, а в сфері економіки. Тому що монопольна можливість транзиту газу породжує ілюзію, що можна дути ціни до небес за цей транзит, а з іншого боку пробувати опустити якнайнижче ціни на газ, який купується для України ... Монополія погана", - зявив Володимир Путін.

Російський президент звернув увагу на те, що наразі Україна отримує за транзит 1,5 млрд доларів, а могла би отримувати - 3-4-5 млрд доларів.

Окрім того, очільник Кремля "плекає надію", що у найблищі 10 років Європа буде транспортувати на 50 млрд куб. метрів більше і Україна буде мати можливість отримувати гроші за транзит навіть після закінчення терміну контракту з офіційною Москвою.

"Все можливо. І ми готові до цього, ми цього хочемо, але потрібна добра воля зі сторони наших українських партнерів не для того, щоб армію утримувати і націлювати на вирішення силовим способом питання Донбасу. Ми виходимо з того, що у нас складні стосунки з керівництвом України, але ми думаємо про те як там живуть люди. Були б нормальні стосунки... Зараз у нас всередині країни 62-63 долари за 1000 кубів для населення, а в Україні - 330 доларів плюс ще транспорт. Значить з громадянина десь 350 доларів. У нас Білорусь у три рази менше платить за наш газ", - підсумував очільник Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?