Нафтогаз готує новий план щодо тарифів на газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз готує новий план щодо тарифів на газ в Україні

Нафтогаз готує новий план щодо тарифів на газ в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні українського уряду оголосили про роботу представників НАК “Нафтогаз” над розробкою та впровадженням трирічного тарифного плану, який торкнеться побутових споживачів.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль у парламенті

За словами очільника Кабінету міністрів. постачальники газу вже з травня запропонували домогосподарствам фіксовані на один рік тарифи. Безпосередньо у “Нафтогазі” встановили ціну в рамках річної пропозиції населенню до 7,96 гривні за кубометр палива.

“Нафтогаз” працює над іншими продуктами, наприклад, над трирічним продуктом, який може мати ще кращі умови, більш фіксовану і зрозумілу ціну для населення. Але також є на вибір і продукт на один місяць, і люди можуть вибирати для себе різні варіанти, пробувати самостійно управляти витратами своїх домогосподарств”, - наголосив прем’єр.

раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у квітні зобов’язала через зміни у правилах і типовому договорі про поставку газу усіх постачальників оприлюднити на сайтах ціни й інші відомості про річну пропозицію.

Річний тариф на газ

Постачальників зобов’язали затвердити фіксовані ціни для населення, які зможуть змінюватися тільки в сторону зменшення — жодних сезонних подорожчань газу проводити більше не зможуть.

Разом з річним тарифом на газ населенню дозволили пропонувати комерційні пропозиції, умови яких можуть відрізнятися від річної ціни і обов’язкових умов базового річного пропозиції. При цьому споживачі зможуть змінювати постачальника в залежності від вигідності їх пропозицій.

Північний потік-2 та Україна

Нещодавно Сполучені Штати відмовилися від прямих санкцій проти російського газогону, аби не псувати відносини з Німеччиною. Завершення будівництва може призвести до надзвичайних збитків української сторони.

Зокрема, експерти “Оператора газової транспортної системи” прогнозують перш за все подорожчання “блакитного палива”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?