Керченський міст може обрушитися через потужний землетрус — вчені
Категорія
Світ
Дата публікації

Керченський міст може обрушитися через потужний землетрус — вчені

Керченський міст може обрушитися через потужний землетрус — вчені
Джерело:  online.ua

Скандальний Кримський міст, який незаконно побудував президент Росії Володимир Путін на українському півострові, може зруйнується в результаті потужного землетрусу. Такий прогноз зробив заступник директора Інституту геофізики імені Суботіна Національної академії наук України Олександр Кендзера, який оцінив можливі наслідки недавніх землетрусів в окупованому Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим. Реалії.

"Сейсмічні дослідження дозволяють прогнозувати ситуацію в разі землетрусів в місцях житлових будинків та інших об'єктів, включаючи міст, який з'єднує Крим і Росію. Прямо під ним проходить межа розділу двох тектонічних плит. Очевидно, що ці плити можуть зміщуватися або повертатися одна до другої. При цьому виникають досить сильні землетруси. Підземні поштовхи, які були в Анапі, як раз показують активні структури, на яких теж можуть виникати досить сильні землетруси", - підкреслив учений.

Таке попередження Кендзера озвучив після серії землетрусів, що сталися на окупованому півострові кілька днів тому. Йдеться про серію підземних поштовхів в Ялті в ніч з 11 на 12 січня, які відбулися з різницею в три хвилини в районі Лівадії, в декількох кілометрах від узбережжя Чорного моря. Також відомо, що в кінці минулого року землетрус було зафіксовано в Анапі. Після нього окупанти скаржилися на пошкодження чавунних водовідводів в Керчі, які вдалося усунути лише через місяць.

Важливо відзначити, що експерти і геологи неодноразово попереджали про небезпеку Кримського моста. Вони переконані, що Кримський міст рано чи пізно обрушиться через небезпечну карстову порожнину в районі опор. Вчені впевнені, що міст не витримає навантажень, так як його арочна конструкція не призначена для руху важких габаритних поїздів. Самі ж кримчани не поспішають їхати на поїзді по Кримському мосту. Вони впевнені, що Путін побудував Кримський міст на українському півострові тільки для військової логістики - для перекидання зброї і військовослужбовців з Росії в окупований український Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії повідомили про критичні проблеми Кримського моста, який побудували на догоду Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?