Керівник ГУР спрогнозував терміни звільнення Херсону
Категорія
Україна
Дата публікації

Керівник ГУР спрогнозував терміни звільнення Херсону

Керівник ГУР спрогнозував терміни звільнення Херсону
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління військової розвідки Міноборони Кирила Буданова, ЗСУ до кінця листопада мають звільнити окупований армією РФ Херсон.

Джерело:  The Drive

Що відомо про ситуацію із контрнаступом ЗСУ на Херсонщині 

Швидше за все, операція по звільненню Херсона триватиме до кінця наступного місяця, - зазначив голова ГУР.

Буданов зазначив, що наразі українські військові намагаються оточити підрозділи кремлівської армії в Херсоні та навколо нього та відрізати їх від шляхів постачання.

Це саме те, що ми намагаємося зробити. Але зовні вони протистоять. Вони намагаються перешкодити нашому руху вперед, і ви повинні розуміти, що бої точаться щодня, - зазначає очільник ГУР.

При цьому голова української розвідки підтвердив припущення журналіста про те, що "битва за Херсон буде кровавою", але ЗСУ намагаються полегшити ситуацію наскільки це можливо, але, на думку Буданова, "це не обійдеться без боротьби".

Керівник військової розвідки також зазначив, що наразі в Херсоні перебувають найбільш боєздатні підрозділи російської армії.

За попередніми оцінками, угруповування російських військ на південному напрямку нараховує близько 40 тисяч осіб.

Зокрема, за словами Буданова, у районі Херсона знаходяться підрозділи російські повітряно-десантні війська, сили спеціального призначення та морська піхота. Вони є найбоєздатнішими підрозділами російської армії. Їх також посилюють мобілізованими.

Буданов зазначив, що ці війська також дислокуються і на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області.

Бойова складова, тобто підрозділи, які можуть становити будь-яку небезпеку для нас - це приблизно 40 тисяч. Херсон знаходиться в середині цього угруповання. Це війська в Херсоні, в районах західного берега Дніпра, а також війська, які дислокуються на східному березі, - зазначив голова ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?