Кількість військових РФ в Білорусі зменшилася — Держприкордонслужба
Категорія
Україна
Дата публікації

Кількість військових РФ в Білорусі зменшилася — Держприкордонслужба

Кількість військових РФ в Білорусі зменшилася — Держприкордонслужба
Джерело:  online.ua

Кількість військових РФ, що перебуває на території Білорусі, значно зменшилася. Формування ударного угруповування не зафіксовано.

Джерело: речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

Кількість військових РФ в Білорусі зменшилася

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення з території Білорусі, не фіксується, - зазначив він.

За його словами, не фіксують ані переміщення військової техніки, ані особового складу. На території Білорусі наступальних угруповань Росії не спостерігається, Сили оборони свідомі додаткової потенційної загрози та перебувають у постійній бойовій готовності.

Демченко відзначив, що кількість російських військових, які перебувають на території РФ, значно зменшилась, вона досить незначна. Це свідчить про те, що РФ виводить свої підрозділи з РБ. Раніше в Білорусі кількість російських військових коливалася на рівні 10-11 тисяч.

Він наголосив, що за ситуацією пильно стежать підрозділи розвідки України, в т.ч. Державної прикордонної служби, які фіксують усе, що відбувається по той бік кордону.

Роль Білорусі у війні РФ проти України

Протягом усього періоду повномасштабної війни Росія використовувала територію Білорусі для завдання ударів по Україні. До того ж у Білорусі тривають навчання та ротація російських військових, а також зберігається їхня техніка та озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?