Президент Казахстану назвав проблемою союзні відносини Росії та Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Казахстану назвав проблемою союзні відносини Росії та Білорусі

Президент Казахстану назвав проблемою союзні відносини Росії та Білорусі
Джерело:  online.ua

На думку президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, союзні угоди Росії та Білорусі є проблемою для Євразійського економічного союзу. 

Джерело:  виступ Токаєва на другому Євразійському економічному форумі

Токаєв різко виступив проти союзу Росії та Білорусі 

Президент Казахстану зазначив, що створення союзної держави у складі Росії та Білорусі також утворило унікальний прецедент у Євразійському економічному союзі.

Створення держави за формулою "дві країни - одна держава" з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом... І навіть ядерна зброя одна на двох зараз, - підкреслив Токаєв.

Він привів у приклад рівень інтеграції ЄАЕС — економічного союзу між Казахстаном, Вірменією і Киргизстаном.

З цією реальністю нам треба рахуватися. Як ми працюватимемо в цих умовах? Це питання концептуальне. Нам потрібно, я думаю... обговорити цю проблему, - зазначив Токаєв.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Володимир Путін на словах про ядерну зброю почали посміхатися і переглядатися.

Потім Путін щось сказав Лукашенку, той посміхнувся і обидва політики потиснули один одному руки.

Що відомо про союзну державу між Росією та Білорусю

Союзну державу було створено 8 грудня 1999 року. До неї входять лише Росія та Білорусь, хоча допускається і приєднання інших країн. Там Мінськ та Москва нібито перебувають на рівних умовах.

Але, за інформацією ЗМІ, Росія за допомогою союзної держави хоче взяти Білорусь під свій повний контроль та включити її до свого складу до 2030 року.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?