Кремль погрожує почати війну у Білорусі у разі повстання
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль погрожує почати війну у Білорусі у разі повстання

Кремль погрожує почати війну у Білорусі у разі повстання
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про готовність ввести війська на територію Білорусі у разі масштабного повстання проти режиму самопроголошеного диктатора Олександра Лукашенка.

Джерело: РосЗМІ

Кремль заявив про готовність воювати на території Білорусі 

Ця сусідня держава є нашим партнером, союзником і братньою нам державою. Природно, Російська Федерація має зобов'язання щодо забезпечення безпеки Білорусі, що ми і будемо робити перед обличчям такої очевидної загрози, - цинічно заявив Пєсков.

При цьому речник Кремля назвав Польщу ворожою для Росії державою, яка нібито істерично роздмухує "русофобію".

Пєскову також привиділося, що Польща нібито "фактично відкрито говорить про свій намір втручатися безпосередньо, зокрема, силовими методами у внутрішні справи сусідньої держави".

З чого все почалось

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив про високу ймовірність збройного повстання в Білорусі і закликав владу своєї країни готуватись до такого сценарію.

За словами польського генерала, в разі успіху контрнаступу України озброєні білоруси, які нині воюють на боці українських сил, можуть ініціювати повалення режиму самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка.

Готуймось до повстання в Білорусі, тому що воно відбудеться. Річ у тім, що ми не повинні проспати цей момент. Ми повинні бути готові підтримати ті війська, які будуть проводити операцію проти Лукашенка. У нас є причини допомагати їм, так само, як ми допомагаємо українцям, - зазначив Скшипчак.

Польський генерал вважає, що білоруський народ підтримає добровольців, які нині воюють в Україні, та "піде проти Лукашенка з ентузіазмом".

У нього більше немає військового потенціалу, щоб запобігти такому повстанню. Росія йому не дуже допоможе, тому що у неї будуть свої проблеми, - підкреслив Скшипчак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?