Кількість загиблих під час пожежі в COVID-відділенні лікарні Чернівців зросла
Категорія
Події
Дата публікації

Кількість загиблих під час пожежі в COVID-відділенні лікарні Чернівців зросла

Кількість загиблих під час пожежі в COVID-відділенні лікарні Чернівців зросла
Джерело:  online.ua

Кількість загиблих під час пожежі в COVID-відділенні чернівецької лікарні зросла - в ніч на 28 лютого в реанімації помер другий пацієнт, який отримав 75% опіків тіла при загорянні. Таким чином в результаті події загинули дві людини. Поліція проводить розслідування. За попередніми даними, причиною пожежі стало недотримання пожежної безпеки одним з пацієнтів. Спочатку повідомлялося про вибух кисневої труби в боксі відділення, де лікуються хворі COVID-19. Але місцева влада спростувала цю версію. Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний повідомив, що причиною пожежі були не вибух кисню і не замикання електромережі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС.

"У результаті цієї події загинули дві людини. Друга людина, яка постраждала під час пожежі, померла в лікарні вночі 28 лютого", - повідомляється в ранковому зведенні ДСНС.

Нагадаємо, пожежа в міській лікарні № 1 Чернівців сталася напередодні вдень. В результаті пожежі загинув 76-річний буковинець. Ще один пацієнт, 77-річний чоловік, потрапив в реанімацію з опіками, де помер в ніч на 28 лютого. Під час ліквідації пожежі з відділення були евакуйовані 20 пацієнтів. Вогнем було знищено меблі та медичне обладнання на площі 30 кв. м.

Передбачалося, що пожежа в COVID-відділенні лікарні Чернівців сталася через вибух кисневого балона. Місцева влада стверджує, що пожежа в лікарні не пов'язана з електропроводкою, і вибуху кисню не було. Наразі поліцейські призначили низку експертиз для встановлення обставин виникнення пожежі, а також причин смерті загиблих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада назвала причину пожежі в COVID-відділенні запорізької лікарні, яка забрала життя молодого лікаря і ще трьох пацієнтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?