Влада нарешті назвала причину пожежі у COVID-відділенні запорізької лікарні
Категорія
Події
Дата публікації

Влада нарешті назвала причину пожежі у COVID-відділенні запорізької лікарні

Влада нарешті назвала причину пожежі у COVID-відділенні запорізької лікарні
Джерело:  online.ua

Вночі 3 лютого в запорізькій обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася масштабна пожежа, яка забрала життя молодої лікарки та ще трьох пацієнтів. Окрім того, ДСНС також повідомляє про чотирьох постраждалих та вісьмох людей, яких вдалося врятувати. Уже 4 лютого місцева влада заявила, що трагедія трапилася через займання медичного обладнання. Про цеповідомив голова облдержадміністрації Олександр Старух, інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Перший запорізький".

У Запоріжжі відбулося позапланове засідання комісій з надзвичайних ситуацій. Інформація щодо займання медичного обладнання є результатом попереднього розслідування причини пожежі. Окрім того, з'ясувалося, що у реанімаційному відділенні обласної лікарні не була встановлена протипожежна сигналізація", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що в 2020 році працівники ДСНС проводили перевірку в інфекційному відділенні лікарні. Рятувальники розповідають, що тоді виявили певні недоліки, однак медзаклад їх так і не виправив та не звернув увагу на зауваження експертів.

Варто зазначити, що Офіс генерального прокурора вже відкрив кримінальне провадження за статтею про порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людини. Цю інформацію підтвердила генпрокурорка Ірина Венедіктова. За її словами, правоохоронці розпочали розслідування причин пожежі.

"Наразі допитали 5 осіб. Слідчі дії тривають, огляд місця події проводиться із залученням криміналістичної лабораторії поліції, спеціалістів експертної служби Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та ДСНС",– зазначила Венедіктова.

Згідно з останніми даними, у реанімаційному боксі COVID-відділення загинуло 4 людей – 3 пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю – 26 років. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Як стверджує ОГП, попередня причина загибелі – отруєння чадним газом. Ще 2 людей – медбрат та анестезіолог – постраждали внаслідок пожежі. Їх з опіками та отруєнням продуктами горіння відвезли у лікарню.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Енергодар залишився без світла і води через аварію на Запорізькій ТЕС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?