Кім Чен Ин похвалився перед Шойгу забороненими балістичними ракетами
Категорія
Політика
Дата публікації

Кім Чен Ин похвалився перед Шойгу забороненими балістичними ракетами

Кім Чен Ин похвалився перед Шойгу забороненими балістичними ракетами
Джерело:  online.ua

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин під час візиту глави Міноборони РФ Сергія Шойгу до КНДР похвалився перед ним забороненими ООН балістичними ракетами.

Джерело:  ЦТАК

Що відомо про візит Шойгу до КНДР

Зазначається, ща на оприлюднених з виставки фото північнокорейські військові продемонстрували мобільні пускові установки для балістичних ракет.

Радбез ООН неодноразово вводив заборону на виготовлення Північною Кореєю таких ракет.

За заборону виступали зокрема Росія і Китай.

Товариш Кім Чен Ин, розмовляючи з Сергієм Шойгу, висловив думку про питання, що становлять взаємний інтерес у боротьбі проти свавілля імперіалістів, за захист суверенітету та інтересів розвитку двох країн, за здійснення міжнародної справедливості і глобального миру. Товариш Кім Чен Ин висловив упевненість, що армія і народ Росії будуть досягати великих успіхів у боротьбі за побудову сильної держави, - йдеться у матеріалі ЦТАК.

Кремль змінив позицію щодо виготовлення КНДР балістичних ракет

За інформацією журналістів видання Sky News, демонстративне відвідування росіянами виставки з корейськими балістичними ракетами свідчить про те, що Росія тепер схвалює ядерну програму Північної Кореї, проти якої виступала раніше.

Ми пройшли довгий шлях від того часу, коли Північна Корея уникала демонструвати свій ядерний потенціал, коли в місті перебували високопоставлені іноземні діячі з Росії та Китаю. Персональна поїздка Шойгу — і готовність Шойгу сфотографуватися з Кімом в ході цієї поїздки – свідчить про те, що Москва задоволена триваючою ядерною модернізацією Північної Кореї, - заявив експерт Фонду Карнегі за міжнародний мир Анкіт Панда.

Інші експерти з геополітики теж вважають, що в майбутньому Москва може більш відкрито підтримувати Пхеньян.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?