Російські ЗМІ дізнались подробиці візиту Шойгу до КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські ЗМІ дізнались подробиці візиту Шойгу до КНДР

Російські ЗМІ дізнались подробиці візиту Шойгу до КНДР
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони Росії Сергій Шойгу прибув з візитом до Північної Кореї та провів переговори з військовим керівництвом КНДР.

Джерело: Міноборони РФ;   "Важные истории""Медуза"

Що відомо про візит Шойгу до Північної Кореї 

Зазначається, що Шойгу провів переговори з керівником військового відомства КНДР Кан Сун Намом.

Офіційною метою візиту називається участь Шойгу в заходах, присвячених 70-річчю закінчення Корейської війни.

Що обговорювали міністри, невідомо. Останніми місяцями американська влада неодноразово звинувачувала Північну Корею в тому, що вона постачає снаряди російським військовим.

Радий зустрічі та знайомству з Вами. Із вдячністю скористався Вашим запрошенням відвідати Пхеньян - столицю дружньої нам держави... Корейська Народно-Демократична Республіка - важливий партнер Росії... Переконаний, що сьогоднішні переговори сприятимуть зміцненню взаємодії по лінії наших оборонних відомств, - заявив Шойгу.

Що відомо про військову допомогу Росії з боку КНДР

Аналітики британського  видання Sky News зазначають, що візит Шойгу ймовірно спрямований на обговорення військової підтримки Росії з боку КНДР, однак Північна Корея навряд-чи надасть свої війська.

Журналісти видання підкреслюють, що з вересня минулого року курсує інформація про нібито передачу КНДР боєприпасів для Росії.

У березні США заявили, що Росія навіть пропонувала продовольство в обмін на зброю.

У матеріалі підкреслюється, що Північна Корея "очевидно" використовує війну для посилення відносин з Росією, і однією з причин може бути економічна мотивація.

Експерти вважають, що  КНДР історично шукала списання боргів від Росії ще з часів Бориса Єльцина, тож військова допомога - швидще ділове питання, а ніж стратегічне.

Зазначається, що хоча раніше траплялися випадки, коли Північна Корея надсилала війська та військових радників – хоча й у дуже обмеженій кількості – на попередні конфлікти, включаючи війну у В’єтнамі та конфлікти по всій Африці, однак, на думку експертів "дуже малоймовірно", що війська КНДР приєднаються до війни в Україні.

Однією з причин цього вони називають високі втрати на війні і ризик того, значна кількість північнокорейських військовослужбовців може не повернутися додому з поля бою.

Крім того, існують і інші проблеми, такі як відсутність оперативної сумісності з російськими силами через мовний бар’єр і повна відсутність спільного навчання.

Щодо того, якою зброєю КНДР може підтримати Росію, аналітики зазначають, що через тісні відносини між Північною Кореєю та Радянським Союзом велика частина боєприпасів Північної Кореї базується на радянській зброї.

Водночас величезний масштаб російського вторгнення в Україну змусив її знову ввести в експлуатацію своє старе радянське обладнання, завдяки чому зброя Північної Кореї добре підходить.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?