Кім Чен Ин закликає КНДР готуватися до конфронтації із США
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин закликає КНДР готуватися до конфронтації із США

Кім Чен Ин закликає КНДР готуватися до конфронтації із США
Джерело:  online.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин офіційно повідомив, що його країні потрібно почати активно готуватися до "діалогу і конфронтації" з США. На його переконання, все-таки важливіше "підготуватися до конфронтації".

Джерело:  ВВС

Кім Чен Ин буде готувати КНДР до конфронтації із США

Варто звернути увагу на те, що це вперше очільник КНДР публічно прокоментував своє ставлення до команди президента США Джо Байдена.

Раніше Північна Корея відкидала спроби нового уряду Штатів нарешті відновити повноцінні дипломатичні відносини.

Перша заява Кім Чен Ина з цього приводу пролунала під час засідання центрального комітету правлячої Трудової партії в Пхеньяні.

"Нам потрібно особливо добре підготуватися до конфронтації, щоб захистити гідність нашої держави і її інтереси для незалежного розвитку, а також гарантувати мирну обстановку і безпеку КНДР... Північна Корея різко та оперативно відреагує на будь-які події та зосередить зусилля на встановленні стабільного контролю над ситуацією на Корейському півострові", - наголосив під час свого виступу Кім Чен Ин.

Що важливо розуміти, відносини Північної Кореї з командою очільника Білого дому Джо Байдена й раніше були напруженими.

Як уже згадувалося, напередодні виборів в США чинний президент неочікувано для всіх назвав Кім Чен Ина "головорізом", а за декілька днів до інавгурації Байдена Північна Корея влаштувала демонстрацію сили, влаштувавши масовий військовий парад, під час була продемонстрована нова ракета.

Окрім того, відомо, що офіційний Вашингтон нещодавно завершив перегляд своєї політики щодо Північної Кореї і звернув увагу на те, що Білий дім буде продовжувати прагнути до повної денуклеаризації Корейського півострова. Джо Байден заявив про особливий підхід, який буде базуватися на дипломатії і "жорсткому стримуванні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?