Кім Чен Ин почав готувати КНДР до масового голоду
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин почав готувати КНДР до масового голоду

Кім Чен Ин почав готувати КНДР до масового голоду
Джерело:  online.ua

КНДР в найближчі місяці може охопити масовий голод. У країні вже виникли серйозні проблеми з продовольством. Кім Чен Ин попередив жителів, що їжі буде мало, і закликав готуватися до важкого періоду.

Джерело: New York Times

Кім Чен Ин ще в квітні закликав бути готовими до "важкого походу" заради поліпшення життя населення країни. "Важким походом" називають події в історії КНДР в середині 1990-х років, коли країна зіткнулася з жорстокою економічною кризою і масовим голодом, який забрав життя кількох сотень тисяч осіб.

Причиною проблем з їжею Кім Чен Ин назвав неврожай і коронавірус. Північнокорейський лідер пояснив, прийняті карантинні обмеження затягнули "боротьбу за забезпечення населення одягом, харчуванням і житлом". За словами глави КНДР, багато товарів першої необхідності, включаючи ліки, також стають все більш дефіцитними, оскільки пандемія змусила Північну Корею закрити свій кордон з Китаєм.

Відзначається, що Кім Чен Ин дав вказівку вжити заходів для вирішення цієї проблеми.

Північну Корею може охопити голод

Ситуація в Північній Кореї завжди була непростою. Економіка там жорстко контролюється урядом, а величезні витрати на утримання військових і силових структур залишають в злиднях пересічних північнокорейців.

Великі проблеми для простих людей створила ще й пандемія. В країні, як відомо, повністю відсутня інфраструктура громадської охорони здоров'я, але поскаржитися про це ніхто не може без ризику опинитися у в'язниці або бути страченим.

Надходить чи в даний час в країну будь-яка допомога - невідомо. Північна Корея відхилила всі пропозиції про зовнішню допомогу, і майже всі дипломати та гуманітарні працівники, у тому числі працівникам Світової продовольчої програми ООН, виїхали з країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?