Кім підтвердив успіхи контрнаступу ЗСУ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кім підтвердив успіхи контрнаступу ЗСУ на півдні України

Кім підтвердив успіхи контрнаступу ЗСУ на півдні України
Джерело:  online.ua

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім підтвердив успішне продовження контрнаступу ЗСУ на півдні України.

Джерело: "Суспільне"

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на півдні України 

За словами Кіма, станом на кінець жовтня українські військові домоглись значних успіхів в результаті контрнаступу на півдні України, але військове командування не розголошує цю інформацію.

Зараз росіяни почали використовувати інформаційні технології, щоб збивати з пантелику чи наводити на свій хибний задум. Тому про це важко казати в публічній площині. Наші показують шикарні результати. Але про це говоритиму лише після військових, - зазначив керівник Миколаївської ОВА.

Однак Кім зазначив, що досі залишається напруженою ситуація в районі Снігурівки.

Зв’язок є. Ситуація дуже важка, електрику вимикають. Зараз там панує безлад, через те, що росіяни відходять і викрадають багато майна. На жаль, ситуація погана. Чекаємо на наших військових, - наголосив Кім.

Між тим керівник військової адміністрації Києва, генерал-полковник Сергій Попко зазначив, що російська армія досі планує захопити українську столицю.

Я думаю, що з боку РФ бажання захопити столицю України завжди є, і Росія не відмовилася від нього. Дискутувати по цій темі ми можемо довго: "навіщо і для чого Росії наступати на Київ?". Але, я думаю, тут дуже багато версій, і кожен це усвідомлює, – заявив він. – Ми готові до будь-яких дій з боку противника. Зараз з мого боку проводиться робота із забезпеченню частин і підрозділів, задіяних в обороні міста. Удосконалюється система оборонних рубежів, районів і позицій, облаштовані різного роду загородження, включаючи мінно-вибухові. Створено систему вогневого ураження, суттєво вдосконалюється система протиповітряної оборони. Всі комунальні служби міста готові виконувати свої завдання, - зазначив Попко.

Між тим речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що наразі Україна чекає на постачання норвезьких комплексів NASAMS для зміцнення протиповітряної оборони.

Чекаємо звісно ще NASAMS. Вже Ллойд Остін озвучив, що найближчим часом, на початку листопада, надходитимуть системи NASAMS, які можуть серйозно посилити нашу систему ППО, - наголосив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?