Кишинів відповів на розкриття Зеленським планів Путіна стосовно Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

Кишинів відповів на розкриття Зеленським планів Путіна стосовно Молдови

Кишинів відповів на розкриття Зеленським планів Путіна стосовно Молдови
Джерело:  online.ua

За словами представників Служби інформації та безпеки Молдови, офіційний Кишинів справді отримав від ГУР МО України дані про план російського диктатора Володимира Путіна влаштувати кампанію з дестабілізації ситуації у їхній країні. Ба більше, уже вдалося виявити диверсійну діяльність росіян на території Молдови.

Джерело: NewsMaker

Кишинів підтвердив отримання планів РФ стосовно Молдови

СІБ підтверджує, що, як на підставі інформації, наданої нашими українськими партнерами, так і в результаті оперативної роботи служби, виявили диверсійну діяльність, спрямовану на підрив держави Молдови, дестабілізацію та порушення громадського порядку, – повідомляє Служба інформації та безпеки Молдови.

Представники СІБ звертають увагу на те, що наразі їм не можна розкривтаи деталі власних контроперацій у зв'язку з ризиком зриву оперативних заходів.

Ба більше, наголошується, що команда лідерки Молдови Маї Санду також підтвердила, що президентка регулярно обговорює з українськми колегою Володимиром Зеленським ситуацію в регіоні та можливі сценарії розвитку подій.

Наші компетентні органи працюють над гарантуванням безпеки країни та використовують усю інформаційну підтримку партнерів, щоб передбачити та запобігти будь-яким спробам підриву нашої держави, – розповіли представники команди глави Молдови.

Що відомо про попередження ГУР щодо Молдови та РФ

9 лютого під час саміту Євросоюзу у Брюсселі український лідер Володимир Зеленський публічно повідомив, що ГУР МО України вдалося перехопити плани російської влади щодо взяття під контроль Молдови.

Президент України зазначив, що він негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

Ми не знаємо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови. Але ми побачили, що вони збираються робити. Ми впізнали у цьому саме те, що вони вже намагались робити проти України, проти інших держав, зокрема у Європі. Нічого нового, – зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?