Китаєць Дін Ліжень обіграв росіянина й став чемпіоном світу з шахів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Китаєць Дін Ліжень обіграв росіянина й став чемпіоном світу з шахів

Китаєць Дін Ліжень обіграв росіянина й став чемпіоном світу з шахів
Джерело:  online.ua

Китаєць Дін Ліжень став чемпіоном світу з шахів — йому вдалося успішно обіграти росіянина Яна Непомнящего.

Джерело: Міжнародна федерація шахів (FIDE)

Чемпіонат світу із шахів: відоме ім'я переможця

Дін взяв гору над Яном Непомнящим на останньому швидкому тай-брейку одного з найцікавіших і найдраматичніших матчів в історії шахів, - йдеться в офіційній заяві Федерації.

Варто звернути увагу на те, що основне протистояння завершилося внічию 7:7. Непомнящий тричі вів у рахунку, однак Ліженю все-таки вдалося перевести поєдинок на тай-брейк.

Три перші партії рапіду (швидких шахів) завершилися внічию. Проте у фінальній четвертій партії китаєць чорними зумів здобути перевагу у два пішаки, здобув перемогу і став чемпіоном.

Що важливо розуміти, раніше чемпіоном світу з шахів був норвежець Магнус Карлсен, який успішно захищав титул протягом 10 останніх років.

Однак у 2022 році він офіційно повідомив, що втратив мотивацію продовжувати боротьбу за це звання. Попри це неочікуване рішення Карлсен залишається лідером світового рейтингу.

Як Дін Ліжень відреагував на свою перемогу

Як зізнається новий чемпіон, він почав вчитися грати в шахи в чотири роки і провів 26 років, граючи та аналізуючи.

Китаєць зізнається, що усіляко намагався вдосконалити свої шахові здібності різними способами та різними методами.

Я думаю, що я зробив майже все. Іноді бувають турніри, коли ти не дуже щасливий. Іноді мені важко знайти інші хобі, щоб зробити мене щасливим. Але я намагався вчитися у кращих, - заявив Дін Ліжень після своєї тріумфальної перемоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?