Китай обмежує експорт безпілотників та обладнання для них
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай обмежує експорт безпілотників та обладнання для них

Китай обмежує експорт безпілотників та обладнання для них
Джерело:  online.ua

31 липня Китай, який розвідка США підозрює у постачанні технологій російським військовим, оголосив про введення експортного контролю на деякі дрони, а також пов'язане з ними обладнання. Причина таких дій – захист «національної безпеки та інтересів».  

Джерело: Reuters

Китай обмежує експорт безпілотників та обладнання для них

Помірне розширення Китаєм сфери контролю над безпілотниками цього разу є важливим заходом для демонстрації нашої позиції як відповідальної великої країни, для реалізації глобальних ініціатив у сфері безпеки і підтримки миру в усьому світі, – йдеться у заяві Міністерства торгівлі Китаю.

 За даними агентства, обмеження на обладнання, включаючи деякі двигуни для безпілотників, лазери, комунікаційне обладнання та системи протидії безпілотникам, набудуть чинності 1 вересня. Також експортний контроль торкнеться деяких цивільних дронів.

Жоден цивільний дрон не може бути експортований для військових цілей, – йдеться в заяві китайського Міністерства торгівлі.

Що відомо про китайські БПЛА

Китай має велику промисловість з виробництва безпілотників і експортує їх на кілька ринків, включно із українським та російським. Дрони активно використовуються на фронті як українськими Силами оборони, так і російськими окупаційними військами.

Компанія DJI 31 липня заявила, що завжди суворо дотримується і виконує закони і правила країн і регіонів, в яких вона працює, в тому числі вимоги експортного контролю Китаю.

Ми ніколи не розробляли і не виробляли продукцію і обладнання для військового використання, а також ніколи не продавали і не продавали нашу продукцію для використання у військових конфліктах або війнах в будь-якій країні, – заявили у компанії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?