Китай та Індія і Туреччина купують вугілля РФ в обхід санкцій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай та Індія і Туреччина купують вугілля РФ в обхід санкцій

Китай та Індія і Туреччина купують вугілля РФ в обхід санкцій
Джерело:  online.ua

Після того, як ЄС ввів заборону на купівлю вугілля з РФ через збройну агресію проти України, викопне паливо стало у великій кількості надходити  до Туреччини, Індії, Китаю та країн Африки.

Джерело:  Bloomberg

РФ знайшла альтернативний ринок для власного вугілля в обхід санкцій 

Повідомляється, що партії російського вугілля продаються країнам зі значною знижкою у порівнянні з вугіллям аналогічної марки з інших країн.

Зокрема, у вересні Туреччина імпортувала енергетичне вугілля з РФ за 199 доларів за тонну. Це на 23% нижче, ніж вугілля аналогічної якості з Колумбії, наступного найбільшого постачальника.

Між тим президент Індонезії Джоко Відово зазначив, що не думає, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін відвідає саміт країн G20.

Президент Індонезії заявив, що має "сильне відчуття", що Володимир Путін не візьме участь у саміті G20 на Балі, який відбудеться наступного тижня, - йдеться у повідомленні видання Financial Times.

Також Відодо зазначив, що розмовляв із Путіним, але майже впевнений, що його не буде на заході.

У той же час російське видання "Медуза" зазначає, що російська армія вже готується тікати з окупованих територій Херсонської області.

Пропагандистам роздали методички, щоб виправдати відступ.

За даними видання, пропагандисти отримали методички з вказівками, як розповідати про ситуацію у Херсоні. Таким чином Кремль хоче підготувати росіян до здачі міста.

В одній з методик вказується, що Херсонський напрямок для російської армії був "найскладнішим на поточному етапі спецоперації", а Україні нібито потрібно показати Заходу боєздатність.

Київ не буде зважати на власні втрати - він готовий угробити десятки тисяч своїх і чужих заради нових траншів і поставок зброї. Російські війська прагнуть зберегти життя мирних жителів та особового складу. Саме небезпекою завдання масованого удару по місту величезним угрупуванням націоналістів продиктована евакуація мирних жителів міста на лівий берег Дніпра, - зазначається у нових методичках окупантів.

При цьому Кремль хоче переконати, що Україна та країни НАТО кинули на Херсонщину всі сили і це загрожує "величезним кровопролиттям".

ЗСУ планують влаштувати теракт, зруйнувавши Каховську ГЕС. Підрив ГЕС може стати "пасткою" для наших бійців. У цьому випадку буде затоплено населені пункти з мирними жителями, наші військові опиняться в котлі і навіть не зможуть прийняти бій - їх просто змиє, - зазначають кремлівські пропагандисти.

Друга кремлівська методика просить звернути увагу на виступ дипломата, історика та політолога, члена наукової ради при Раді безпеки РФ Анатолія Торкунова.

На зустрічі із диктатором Володимиром Путіним він згадав про Полтавську битву. Торкунов заявив, що для перемоги в ній Петро І "відходив до Полтави". Саме відступ зрештою призвів до "перелому у війні".

Джерела, близькі до Кремля, заявляють, що російське командування вважає здачу Херсона "небажаною", але "ймовірною". Водночас співрозмовники видання зазначають, що ситуація на цьому напрямі фронту залежить від ЗСУ, а не від російської армії.

За даними "Медузи", рішення про відступ прийматиме особисто Путін за участю людей зі свого "ближнього кола".

При цьому, за інформацією джерел, у Кремлі нібито все ще розраховують, що взимку 2023 року російська армія зможе провести новий масштабний наступ в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?