Китай та Росія розпочали масштабні військові навчання в Японському морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай та Росія розпочали масштабні військові навчання в Японському морі

Китай та Росія розпочали масштабні військові навчання в Японському морі
Джерело:  online.ua

Масштабні військові навчання ВМС і ВПС у Японському морі "Північ/ Взаємодія-2023" розпочали росія й Китай. Метою цих навчань заявлено захист безпеки стратегічних водних шляхів.

Джерело: Міністерство оборони КНР

Китай та Росія розпочали військові навчання в Японському морі

Китайська флотилія з п'яти кораблів, серед яких два есмінці та два фрегати з керованими ракетами й корабель комплексного постачання з чотирма корабельними вертольотами, вирушила з військово-морської бази в місті Циндао східнокитайської провінції Шаньдун до Японського моря, де у визначеному для навчань районі з'єднається з російським угрупованням.

Бойові літаки ВПС Китаю, серед яких винищувачі, штурмовики та один літак раннього попередження й управління KJ-500, здійснили переліт на аеродроми російського Далекого Сходу, звідки будуть долучатись до корабельного угруповання при виконанні навчальних завдань.

Ці навчання вперше проводяться Північним оперативним командуванням китайської армії, і до них, також уперше, залучаються одночасно російські ВМС і ВПС, які раніше тренувалися з китайцями окремо.

Нинішні навчання знаменують посилення військового співробітництва між Китаєм і росією на тлі триваючого вторгнення москви в Україну та відмови Пекіна відновити військову комунікацію зі Сполученими Штатами.

Раніше у Міністерстві оборони Тайваню повідомили, що військово-повітряні сили та військово-морський флот Китаю у середу провели другий день масштабних навчань з використанням винищувачів, бомбардувальників та військових кораблів на півдні та південному заході острова.

Що відомо про флот РФ

Нагадаємо, що станом на ранок неділі, 16 липня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 11 кораблів російського флоту.

Оперативна ситуація змінилась. 11 вже кораблів нині у Чорному морі. А в Середземному морі є один носій крилатих ракет "Калібр", я так розумію, він повернувся з поповнення запасів, – зазначив Плетенчук.

На запитання, чому кількість кораблів у Чорному морі зросла, а число носіїв високоточної зброї – ні, Плетенчук відповів що давати оцінку цьому зарано.

Це інші бойові одиниці. Може, відбулося переміщення у зв'язку з тим, що відчули якусь небезпеку, наприклад, в Севастопольській бухті. Безліч варіантів, чому вони опинилися в морі, – сказав речник ВМС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?