Китай використовує військові навчання для імітації атак на кораблі США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай використовує військові навчання для імітації атак на кораблі США

Китай використовує військові навчання для імітації атак на кораблі США
Джерело:  online.ua

Китай симулює атаки на кораблі ВМС США і прагне перешкодити іноземним силам прийти на допомогу Тайваню в разі війни. Про це заявило міністерство оборони Тайваню.

Джерело: Reuters

Китай продовжує навчання біля Тайваню

Напруженість між Тайванем і Китаєм зросла після візиту до Тайбею минулого місяця спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Це викликало обурення Пекіна, який розглядав це як втручання у свої справи.

Китай, який вважає Тайвань своїм демократичним управлінням, незважаючи на рішучі заперечення уряду Тайбею, провів військові навчання після поїздки Пелосі та продовжує свою військову діяльність поблизу острова.

Міністерство оборони Тайваню у звіті для парламенту, заявило, що Китай продовжує зміцнювати свою бойову готовність до нападу на острів. Китай був зосереджений на першому ланцюзі островів, який проходить від Японії через Тайвань, Філіппіни та далі до Борнео, охоплюючи прибережні моря Китаю.

У доповіді йдеться, що Китай «використовує бойові навчання для імітації атак на кораблі США, які заходять на ланцюг перших островів», і прагне отримати стратегічний контроль над цим ланцюгом островів до 2035 року.

Сполучені Штати регулярно відправляють військово-морські кораблі в Південно-Китайське море, іноді поблизу островів, які перебувають під контролем Китаю, а також через Тайванську протоку в рамках місій, які вони називають свободою судноплавства, що завжди викликає гнів Китаю.

Починаючи з цього року міністерство заявило, що Китай посилив військове залякування, включаючи навчання, спрямовані на підрив морального духу Тайваню та «примус до переговорів за допомогою війни» та «примус до об’єднання за допомогою зброї».

Китай може використовувати сили спеціального призначення або агентів, щоб «обезголовити» командні системи Тайваню та пошкодити інфраструктуру під час атаки, а також здатний запускати електронні атаки, щоб порушити комунікаційні та командні системи, - йдеться у звіті.

Тайвань поскаржився на неодноразові стеження з боку китайських безпілотників і 1 вересня збив одного, який летів поблизу контрольованого Тайванем острова неподалік від узбережжя Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?