Китай привів армію у бойову готовність через крейсери США поблизу Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай привів армію у бойову готовність через крейсери США поблизу Тайваню

Китай привів армію у бойову готовність через крейсери США поблизу Тайваню
Джерело:  online.ua

Китай привів свої збройні сили у стан повної бойової готовності після проходу двох крейсерів ВМС США через Тайванську протоку.

Джерело:  hk01

Поблизу Тайваню знову зростає напруга

За інформацією ЗМІ КНР, заяву щодо приведення китайської армії у бойову готовність зробив представник Східної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю.

Східна зона бойового командування НВАК здійснила супровід американських крейсерів, здійснила повний контроль за їх діяльністю. Підрозділи командування перебувають у стані підвищеної бойової готовності, щоб своєчасно припинити будь-які провокації, - зазначив представник збройних сил КНР.

Два кораблі ВМС США почали прохід через Тайванську протоку, подібні маневри проводяться вперше з часу скандального візиту спікера Палати представників Ненсі Пелосі в Тайбей.

Згідно з цими даними, в маневрі беруть участь есмінці Antietam і Chancellorsville. Він здійснюється в міжнародних водах.

Раніше координатор у справах регіонів Індійського і Тихого океанів в Раді національної безпеки Білого дому Курт Кемпбелл на брифінгу, присвяченому ситуації навколо Тайваню, заявляв про те, що США діятимуть в повітряному і морському просторі, де це дозволяє міжнародне право.

За його словами, "це включає проведення стандартних проходів кораблів через тайванську протоку".

Такі операції зазвичай займають від 8 до 12 годин і перебувають під пильним контролем китайських військових.

В останні роки військові кораблі США, а іноді й союзних країн, таких як Великобританія та Канада, регулярно проходили через протоку, викликаючи гнів Пекіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?