Китай планує відправити свої війська в РФ для спільних навчань
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай планує відправити свої війська в РФ для спільних навчань

Китай планує відправити свої війська в РФ для спільних навчань
Джерело:  online.ua

Китай збирається відправити свої війська до Росії для проведення спільних військових навчань "Схід-2022", де будуть брати участь також Індія, Білорусь, Монголія і Таджикистан. Навчання пройдуть з 30 серпня по 5 вересня.

Джерело: Міністерство оборони Китаю

Китай та РФ проведуть спільні навчання

Китайська сторона направила персонал для участі у цих навчаннях з метою поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва зі збройними силами країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної координації між усіма сторонами, що беруть участь, та підвищення здатності протистояти різним загрозам безпеці, - повідомили в Міноборони Китаю.

Окремо зазначено, що "навчання не пов'язані з поточною міжнародною та регіональною ситуацією".

Повідомляється, що навчання є частиною поточної двосторонньої річної угоди про співпрацю.

В останні роки подібні навчання вже відбувалися.

На цьогорічних навчаннях планують відпрацювати "питання застосування угруповань військ при забезпеченні військової безпеки в Східному регіоні".

Міноборони РФ повідомило, що навчання пройдуть на полігонах Східного військового округу: Біджанський, Бурдуни, Бухта Анна, Гарячі Ключі, Князе-Волконський, Литовко, Лагунне, Мухор-Кондуй, Новосельський, Сергіївський, Телемба, Успенівський і Цугол.

Фото - скриншот

Нагадаємо, що Китай не засудив вторгнення РФ в Україну на голосуванні в ООН та не запровадив санкцій проти неї.

У липні 2022 року держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен висловив стурбованість Вашингтону щодо того, «що Китай зайняв сторону Росії».

Китай також 9 серпня оголосив про початок навчань біля Тайваню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?