Китай виступив против головування США на саміті G20 у 2026 році — FT
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай виступив против головування США на саміті G20 у 2026 році — FT

Китай виступив против головування США на саміті G20 у 2026 році — FT
Джерело:  online.ua

Китай виступив проти головування США на саміті G20 у 2026, однак дипломатичні зусилля Пекіна зазнали невдачі. 

Джерело:  Financial Times

Що відомо про протистояння США та Китаю на саміті G20

Зазначається, що представники Китаю на саміті G20 в Індії використовували дипломатичні зустрічі з метою переконати інших учасників заходу, що не мають головувати під час наступного саміту у 2026 році.

За інформацією журналістів видання, розподіл прав головування (роль, яка включає визначення порядку денного для дискусій групи в цьому році, головування на міністерських зустрічах і проведення саміту лідерів) зазвичай є стандартним процесом, який слідує вільному графіку.

Однак представники Китаю вимагали виключити з з декларації цьогорічного саміту G20 згадку про головування США на саміті у 2026 році.

Як Китаю не дали позбавити США прав головування на G20

У той же час західні країни виступили проти кроку Китаю, і ця фраза була включена в остаточну версію декларації.

Ми з нетерпінням чекаємо нової зустрічі в Бразилії в 2024 році і в Південній Африці в 2025 році, а також в США в 2026 році на початку наступного циклу, - йдеться у спільній заяві представників G20.

Журналісти із посиланням на співрозмовників зазначають, що дії Китаю здивували дипломатів багатьох інших країн.

Офіційні особи повідомили Financial Times, що позиція Китаю здивувала дипломатів з інших делегацій і оголила безліч розбіжностей між двома наддержавами. Аргументи Китаю проти США "не пов'язані з G20", заявив один з чиновників на умовах анонімності, - йдеться у матеріалі видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?