Китай вперше підтримав резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай вперше підтримав резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором

Китай вперше підтримав резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором
Джерело:  online.ua

Делегація Китаю в ООН уперше проголосувала за резолюцію Генасамблеї, в якій Росію називають агресором у війні проти України. Раніше КНР утримувалася в подібних голосуваннях.

Джерело: постійний представник України в Організації Обʼєднаних Націй Сергій Кислиця

Китай підтримав резолюцію, яка визнає РФ агресором

Голосування відбулося ще 26 квітня, про що повідомляв постійний представник України в ООН Сергій Кислиця. Водночас на голосування Китаю ЗМІ звернули увагу 1 травня.

Резолюцію щодо співпраці ООН та Ради Європи підтримали 122 країни. Крім Китаю, документ схвалили також Казахстан, Бразилія, Вірменія та Індія. Проти висловилися КНДР, Сирія, Нікарагуа, Білорусь та РФ. Утрималися від голосування 18 країн.

ГенАсамблея 122 голосами "за" і 5 голосами "проти" ухвалила резолюцію про співпрацю ООН та Ради Європи. Cпроба РФ зняти згадку про агресію щодо України провалилася, — зазначив Кислиця.

У резолюції є пункт, у якому йдеться про "безпрецедентні виклики, які стоять сьогодні перед Європою після агресії російської федерації проти України, а до цього проти Грузії".

Також є заклик "відшкодовувати збитки, завдані жертвам, і притягти до відповідальності всіх тих, хто винний у порушенні норм міжнародного права".

Реакція російських пропагандистів на дії КНР

Російський пропагандист Володимир Соловйов у себе в телеграм-каналі написав, що, мовляв, нічого такого не трапилося.

Китай і інші "ключові партнери" Росії проголосували не за документ, де центральною темою є засудження РФ, а за "рутинну" резолюцію про "регіональне співробітництво".

За словами російських пропагандистів, за такі документи голосують консенсусно, але Україна й західні уряди "порушили цей порядок".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?